Home
"

ZanzibarWaar is het beter vertoeven na een prachtige safari of een zware klim van Mount Kilimanjaro? Zanzibar is een tropisch paradijs voor de kust van Dar Es Salaam. Het is gemakkelijk te bereiken vanuit Arusha. Maji Safari biedt u een ontspannen strandvakantie op het Spice Island.

Een bezoek aan Zanzibar is een culturele safari op zich, hoewel de stranden en het duiken de voornaamste aantrekkings kracht van het eiland vormen. In het noorden en oosten strekken de prachtige tropische stranden van de dorpen Nungwi, Jambiani en Makunduchi zich uit. Hier kunt u heerlijk ontspannen in het warme, heldere, ondiepe water van de Indische oceaan. Voor duikliefhebbers zijn de vele riffen die een ring om het het eiland vormen, de perfecte bestemming. De Zanzibar archipel behoort tot één van de top duiklocaties ter wereld. De meest populaire duikplek, Mnemba atol is een belangrijke toeristische trekpleister.

Het hart van Zanzibar is de oude Stone Town. De kleine historische wijk van Zanzibar Stad is een culturele microkosmos aan de West-Indische oceaan. Hier ziet u Perzische, Arabische, Afrikaanse en Indische invloeden wedijveren om de macht. De straten zijn zo smal dat er op verschillende plekken nauwelijks een bromfiets door kan. Eeuwen oude gebouwen zijn nu omgetoverd tot smaakvol gerestaureerd hotels die accommodatie bieden in alle prijsklassen.