Home
"

Bestemmingen | Gombe Streams Nationaal ParkGombe is het kleinste van National Parks van Tanzania:gelegen op het breukvlak tussen de steile hellingen en rivierdalen, aan de zanderige noordelijke oever van het Tanganyikameer. Deze kwetsbare strook land vormt het habitat van de Chimpansees – en zijn gewend aan menselijke bezoekers – Het park is beroemd geworden door het baanbrekende werk van Jane Goodall, die in 1960 een programma startte voor gedragsonderzoek naar deze bedreigde diersoort en dat nu bekend staat als de langst lopende studie in zijn soort ter wereld.

Chimpansees hebben ongeveer 98% van hun genen gemeen met mensen, en er is geen wetenschappelijke kennis vereist om te zien hoe veel karakter eigenschappen er herkenbaar zijn tussen mens en dier. Misschien begrijpt u dit wanneer u een glimp opvangt, als u in de ogen van een Chimpansee kijkt, en krijgt u in ruil - een blik van herkenning terug.

Tevens zijn er 50 soorten dieren gespot in het park, voornamelijk uit de Apen familie: Chimpansees, Gele baviaan, Sykes Monkeys, Red-tailed, Savannah, Colobus Monkeys (zowel rood en zwart-wit) en 2 soorten Galago .
Het park is ca.200-vogelsoorten rijk, die variëren van de Zeearend tot de juweel-achtige Peter'sTwinspots, die is te vinden rond het Bezoekers Centrum.

Over Gombe Stream Nationaal Park:
Omvang: 52 vierkante kilometer, Tanzania's kleinste park. Locatie: 16 km ten noorden van Kigoma aan de oever van het Tanganyikameer in het westen van Tanzania.

Bereikbaarheid:
Lijn- en Charter vluchten van Arusha en Dar es Salaam naar Kigoma.

Activiteiten:
Natuurlijk gaan de meeste toeristen naar Gombe Streams national Park voor een Chimpansee trekking, maar ook wandelen, zwemmen en snorkelen in het Tanganyikameer zijn bezoek aan dit prachtige National park meer dan waard! Ook de plek van de beroemde "Henry Stanley dr. Livingstone I presume" in Ujiji in de buurt van Kigoma, is de moeite waard. Of breng een bezoek aan de bouwers van de beroemde dhow -schepen.

Beste reistijd:
De beste kansen om Chimpansees te vinden en te observeren is in het droge seizoen(juli-oktober en eind december,januari),daar de dieren zich gedurende de regentijd(februari-juni, november-medio december) meestal schuil houden.

<< Terug