Home
"

KilimanjaroMount Kilimanjaro is de hoogste berg in Afrika. Hij stijgt 5895 meter boven de zeespiegel uit, en het is de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Het is een vulkanische berg, wat betekent dat hij werd gevormd door opeenvolgende vulkaanuitbarstingen, in tegenstelling tot bergketens als de Himalaya, die gevormd werden door de tektonische activiteit. Mt. Kilimanjaro is een van de grootste vulkanische bergen in de wereld. Kilimanjaro National Park werd opgericht in 1973 om de landschappelijke kenmerken en de flora en fauna van de berg te behouden en heeft een oppervlakte van 756 vierkante kilometer.

Naast de pieken en heidevelden, bestaat het park uit bergen, bossen met overblijfselen van oude vegetatie. Ook grote aantallen zoogdieren, vogels en insecten bevolken het gebied. Tot de meest voorkomende zoogdieren in het gebied behoren olifanten, buffels, elanden, duikers, vossen, luipaarden, bavianen, zwarte en witte colobus monkeys en blue monkeys. In het gebied leeft ook een grote verscheidenheid aan kleurrijke vogels.

Het meest opvallend zijn de drie belangrijke vulkanische pieken: SHIRA in het westen (3962 meter). Mawenzi in het oosten (5149 meter) en, de met sneeuw - afgetopte KIBO in het midden (5895 meter) de meest recente vulkaan.

De beklimming en afdaling duurt tussen de vijf en negen dagen. De berg kan worden beklommen door ieder fit persoon, met de hulp van een gids en dragers. Het park heeft zes wandelroutes door de Kilimanjaro Forest Reserve: Marangu, Machame, UMBWE, Shira (Lemosho en Londorossi), Mweka en Rongai.

Kilimanjaro Climbing Routes
- 6 Dagen 5 Nachten Routebeschrijving (Umbwe Route).
- 5 Dagen 4 Nachten Routebeschrijving (Marangu Route).
- 5 Dagen 4 Nachten Routebeschrijving (Rongai Route).
- 6 Dagen 5 Nachten Routebeschrijving (Machame Route).
- 7 Dagen 6 Nachten Routebeschrijving (Machame Route).
- 8 Dagen 7 Nachten Routebeschrijving (Lemosho Route).
- 9 Dagen 8 Nachten Routebeschrijving (Lemosho Route).