Home
"

Bestemmingen | Lake Manyara Nationaal ParkDit mooie park is gelegen aan de voet van de Great Rift Valley Escarpment. Het bestaat uit jungle achtige bossen, graslanden en moerassen, en het Lake Manyara.

Aangezien het slechts 130 km van Arusha is gelegen, kan het worden bezocht als een dag excursie.

Vanaf de toegangspoort, slingert de weg zich door een uitgestrekte groene jungle-achtig, grondwater bos waar grote troepen Bavianen langs de weg te vinden zijn en Blue Monkeys behendig tussen de bomen heen en weer springen.

Het contrast van de intimiteit van het oerwoud met de grazige uiterwaarden en haar uitgestrekte uitzicht naar het oosten, over het alkalische meer is geweldig! Met aan de horizon de puntige blauwe vulkanische pieken, welke de eindeloze Maasai steppen vormen. Grote kuddes Buffels, Gnoes Giraffes en Zebra`s komen samen op deze grazige vlakten.

Verder langs de kust strook, vormt een smalle gordel van acacia bos de favoriete schuilplaats van de legendarische boom- klimmende Leeuwen en indrukwekkende Olifant. Grote groepen van Banded Mongoose rennen pijlsnel tussen de acacia's, en Kirk's Dik-Dik zoeken hun voedsel in hun schaduw van het lage struikgewas. Paren van Klipspringer worden vaak gezien op de rotsen boven een gebied van de hete bronnen 'Maji Moto', grenzend aan de oever van het meer in het uiterste zuiden van het park.

Meer dan 400 soorten vogels zijn bekend in Lake Manyara National Park en zelfs voor een bezoeker die voor de eerste keer in Afrika komt, is het geen uitzondering er 100 hiervan op één dag te spotten. Hoogtepunten zijn ook de duizenden Lesser Flamingo's op hun voortdurende migratie, evenals andere grote watervogels zoals Pelican en Ooievaar.

Over Lake Manyara Natioanal Park:
Grootte: 330 vierkante kilometer, waarvan, als het water hoog staat,tot 200 vierkante km wordt ingenomen door Lake Manyara.
Ligging: In het noorden van Tanzania. De entree ligt op 1,5 uur (126 kilometer) ten westen van Arusha langs een geasfalteerde weg, dicht bij de stad Mto wa Mbu.

Bereikbaarheid:
Via de weg, op weg naar Serengeti en Ngorongoro Crater. Er zijn charter-of lijnvlucht vanuit Arusha

Activiteiten:
Game drives, kanoën wanneer de waterstand in het meer hoog genoeg is.
Culturele uitstapjes in Mto Wa Mbo, mountainbike tours, en wandelingen met een plaatselijke gids op de Crater hellingen buiten het park.

Beste reistijd:
Het hele jaar door, maar in het natte seizoen (november-juni) speciaal voor vogels.

Wildlife:
Gazelle, Impala, Olifant, Buffel, Gnoe, Leeuw, Luipaard, Hyena, Baviaan, Giraffe, Nijlpaard, en een groot aantal kleinere zoogdieren en vele soorten vogels.

<< Terug