Home
"

Bestemmingen | Kilimanjaro Nationaal ParkMount Kilimanjaro is de hoogste berg in Afrika. Hij heeft een hoogte van 5895 meter boven de zeespiegel en het is de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Het is een vulkanische berg, wat betekent dat hij werd gevormd door meerdere, opeenvolgende vulkaan uitbarstingen, in tegenstelling tot bergen als de Himalaya, die werden gevormd door tektonische activiteit. Mt. Kilimanjaro is een van de grootste vulkanische bergen in de wereld. Met een oppervlakte van 756 vierkante kilometer. Mount Kilimanjaro National Park werd opgericht in 1973 om bijzondere landschappelijke kenmerken van de berg, en de flora en fauna, te behouden

Kilimanjaro. De naam zelf is een mysterie gehuld in de wolken. Het zou kunnen betekenen Berg van Licht, Berg van Greatness. Zelfs de lokale bevolking, de Wachagga, heeft geen naam voor het hele massief, alleen voor de bekende besneeuwde top (nu bekend als Kibo) wat betekent :  “opzichter van het continent” en  “de top van Afrika”.

Kilimanjaro is een van de meest toegankelijke hoge toppen van de wereld; een must voor bezoekers uit de hele wereld. De meeste klimmers kunnen de krater rand met weinig meer dan een wandelstok, goede kleding en schoenen , bereiken. Naast de pieken en savannen, bestaat het park uit bergen en oerbossen met overblijfselen van oude vegetatie. Ook grote aantallen zoogdieren zoals: Olifanten, Buffels, Eland, Duicker, Vos, Luipaard, Baviaan, Black and White Colobus Monkey.

In het gebied leeft ook een verscheidenheid aan kleurrijke vogels. Het opvallendst zijn de  drie belangrijke vulkanische pieken: SHIRA in het westen (3962 meter). Mawenzi in het oosten (5149 meter), en de met sneeuw bedekte KIBO piek in het midden (5895 meter). Dit is tevens de  meest recente vulkaan.

De beklimming en afdaling vergt tussen de vijf en negen dagen en kan beklommen worden  met de hulp van een gids en dragers. Vrijwel ieder fit persoon kan de berg beklimmen maar een goede gezondheid is een vereiste en er moet rekening worden gehouden met hoogteziekte!

Het park heeft zes wandelroutes door de Kilimanjaro Forest Reserve: Marangu, Machame, UMBWE, Shira (Lemosho en Londorossi), Mweka en Rongai.

Degenen die Uhuru Point bereiken, de werkelijke top of Gillman's Point op de rand van de krater, verdient een climbing certificate als  herinnering.

Over Kilimanjaro National Park:
Grootte: 755 vierkante km.
Locatie: Noord-Tanzania, nabij de stad Moshi.
128 km van Arusha.
Ongeveer een uur rijden van Kilimanjaro International Airport.

Activiteiten:
Zes gebruikelijke trekking routes naar de top en andere, meer veeleisende berg-treks. 2 daagse wandelingen  met overnachting op het Shira plateau. Natuur paden op de lager gelegen gebieden. Forel vissen. Een bezoek aan de prachtige Chala krater  op de zuid-oostelijke hellingen van de berg.

Beste reistijd:
Beste condities van december tot februari( helder en droog), maar ook  (kouder) van juli-september.

Klik hier voor meer informatie voor het beklimmen van de berg

<< Terug