Home
"

Bestemmingen | Mahale Mountains Nationaal ParkHet park is gelegen halverwege het Tanganyikameer en ten zuiden van Gombe Stream National Park. Het werd opgericht ter bescherming van van de Chimpansees en is gelegen in de schitterende Mahale Mountains. De fantastisch zonsondergangen over het Tanganyikameer en Oost-Zaïre maakt het waar paradijs voor de enthousiaste fotografie liefhebber.

Gelegen diep in de binnenlanden van Afrika, ontoegankelijk over de weg en slechts 100 km ten zuiden van de plaats waar Stanley de onsterfelijke woorden uitsprak "Doctor Livingstone, I presume", welke plek doet denken aan een idyllisch strand van een tropisch eiland in de Indische Oceaan .

Mahale Mountains, net als zijn noordelijke buurland Gombe Stream, is het thuis van enkele van de laatst overgebleven, in het wild levende, Chimpansees in Afrika. Een bezoek aan de Chimpansees van Mahale is een magische ervaring. Met een zeer ervaren gids die door sporen van resten van vruchten en zaden en afgebroken takken gaat u op zoek naar deze zeldzame dieren. Diep het oerwoud in......
Dan opeens bent u in hun midden: U bent getuige van een uniek schouwspel........elkaars glanzende vachten verzorgend, luidruchtig springend in de bomen en moeiteloos slingerend aan de lianen in het dichte woud.

Het gebied is ook bekend als Nkungwe, genoemd naar de hoogste berg van het park en als heilig beschouwd door de Tongwe, de lokale stam, en met 2460 meter, de hoogste van de zes belangrijkste toppen die samen de Mahale mountains vormen.

Terwijl Chimpansees de belangrijkste attractie zijn, bieden de hellingen een gevarieerde bosfauna, waaronder troepen van Red Colobus Monkeys, Red-tailed- en Blue Monkeys, en een enorm scala aan kleurrijke bos vogels. Het meer biedt onderdak aan een geschatte 1.000 vis soorten.

U kunt de oude bedevaart route van de Tongwe stam volgen naar de berg van de geesten, of wandelen door de bergachtige regenwoud – het thuis van een endemische soort van Angola Colobus Monkey.
Alvorens per boot terug te keren naar de bewoonde wereld, nodigen de stranden langs de oevers van het heldere water van 's werelds langste, tweede diepste en minst vervuilde zoetwatermeer -uit tot een verkoelend bad en een relaxed verblijf.

Over Mahale Mountains Nationaal Park:
Grootte: 1.613 Vierkante kilometer
Locatie: West-Tanzania, grenzend aan het Tanganyikameer.

Bereikbaarheid:
Charter vluchten van Arusha, Dar es salaam of Kigoma.
Vanuit Kigoma per particuliere of per National Park-motorboot.

Activiteiten:
Chimpansee tocht ( twee dagen), wandelen, kampeer safari, zwemmen snorkelen en vissen.

Beste reistijd:
Droge seizoen (mei-oktober) het beste voor wandelingen, hoewel er geen probleem is gedurende de lichte regens van oktober / november.

<< Terug