Home
"

Bestemmingen | Mikumi Nationaal ParkMikumi National Park vormt de noordelijke grens van Afrika's grootste game reserve de uitgestrekte Selous. Het is één van de meest populaire van Tanzania's nationale parken, en strekt zich uit tot bijna aan de kust van de Indische Oceaan. Het belangrijkste kenmerk van het park is de Mikumi Flood Plain, samen met de bergketens die het park aan twee kanten begrenzen.

Open grasland domineerd de plains, samen met het Miombo bos in de lagere heuvels. Het bos is de favoriete plek van de Leeuw, welke soms hoog in de bomen klimmen om, in het natte seizoen, hun voeten droog te houden van de kleverige zwarte modder. Observatie torens boven de boomgrens, bieden een panoramisch uitzicht over de Plains die de thuishaven zijn van enorme kuddes Buffels.

Mikumi's Olifanten zijn compacter dan die in de rest van het land, maar nog steeds een indrukwekkend gezicht wanneer men ze van dichtbij bekijkt. De Mkata Floodplain is misschien wel de meest betrouwbare plek in Tanzania voor het observeren van de machtige Eland, 's werelds grootste antilope. De even indrukwekkende Grote Koedoe en Sabelantilope bewonen de uitlopers van de bergen.

In het regenseizoen groeit het aantal vogelsoorten uit tot meer dan 400, met als vaste bewoners de Lilac-Breasted Roller, Yellow-throated Longclaw en Bateleur Eagle en heel veel Europese migranten tijdens het regenseizoen.
Nijlpaarden zijn de belangrijkste attractie van de twee Hippo pools die

5 kilometer ten noorden van de belangrijkste toegangspoort liggen..

De immense horizon en overvloedige fauna van de Mkata Floodplain, de populaire kern van Mikumi, wordt vaak vergeleken met de meer beroemde Serengeti Plains.

Over Mikumi National Park:
Grootte: 3.230 vierkante kilometer, het vierde grootste National Park in Tanzania, en een deel van een veel groter ecosysteem, het unieke en enorme Selous Game Reserve.

Locatie:
283 km ten westen van Dar es Salaam, ten noorden van Selous, en op weg naar Ruaha, Udzungwa en (voor de avonturiers), Katavi National Park.

Bereikbaarheid:
Een goede geasfalteerde weg verbindt Mikumi met Dar es Salaam via Morogoro, een ongeveer 4 uur rijden. Ook een verbindingsweg naar Udzungwa, Ruaha en (alleen tijdens het droge seizoen ) Selous. Charter vluchten van Dar es Salaam, Arusha of Selous.

Activiteiten:
Game drives en begeleide wandelingen. Hiking in Udzungwa Mountains en Game drives in Selous en Ruaha.

Beste reistijd:
Toegankelijk het hele jaar door.

<< Terug