Home
"

Bestemmingen | Ngorongoro Conservation AreaDe Ngorongoro Conservation Area beschikt over de beste mix van fauna, landschappen, volkeren en archeologische plaatsen in Afrika. Vaak noemt men deze plek het "Afrikaanse Eden" en het "achtste natuurlijke wereld wonder."

Bij de eerste blik op de Ngorongoro Krater stokt de adem. Ngorongoro is een enorme “Caldera”, of ingestorte vulkaan, 250 vierkante kilometer in omvang en 600 meter diep. De spectaculaire setting en de overvloedige natuur in combinatie met de verscheidenheid aan dieren, maakt het een waar wonder der natuur. Ngorongoro bevat misschien wel de grootste permanente concentratie van wilde dieren in Afrika, met een geschatte gemiddelde van 30.000 grote zoogdieren. Bovendien is dit een van de beste Game Reserves in Afrika voor de Zwarte Neushoorn. Geen hekken of grenzen; dieren zijn vrij te komen of de krater te verlaten, maar velen van hen blijven het hele jaar in de krater omdat het overvloedige water en de graslanden hen het hele jaar van voedsel voorzien.

Open grasland bestrijkt het grootste deel van de krater vloer, met wilde gele bloemen in juni. Het soda meer 'Makat' heeft een enorme aantrekkingskracht op flamingo's en andere watervogels, terwijl roofdieren zich verbergen om een hinderlaag te vormen voor de dieren die komen om te drinken uit de rivier die het meer voedt. Ook zijn er meerdere moerassen in de krater, welke een leefgebied voor Olifant en Nijlpaard vormen, evenals voor talrijke kleinere dieren, zoals kikkers, slangen en Serval Cats. Game viewing rond Lake Makat bied een mooie kans om de grote antilope zoals Zebra en Eland te zien,die rond het meer komen drinken, terwijl kuddes Nijlpaarden beschutting zoeken tegen de zon in de dikke modder aan de oevers van het meer.

Het “Lerai” bos op de krater vloer dankt zijn naam aan het Maasai woord voor de elegante Yellow Fever Acacia boom. Olifanten grazen vaak in de schaduw van het bos tijdens de hete middag zon, en bij zonsopkomst in de vroege uren in de morgen en in de late middaguren, als de warmte afneemt, vind je ze op de open vlaktes. De kleine stukken ondoordringbare jungle op de krater wanden zijn het thuis van Luipaard, Monkey, Baviaan, en Antilopen zoals Waterbok en Bushbok.

Over Ngorongoro Crater Conservation Area:
 Ngorongoro Crater zelf is maar een klein deel van de  8288 vierkante kilometer die  het  Ngorongoro Conservation Area beslaat. Een World Heritage Site, dat is te  karakteriseren door een hooggelegen plateau met vulkanische bergen evenals verscheidene kraters, uitgestrekte savanne en bossen. Hoogten variëren van 1.350 tot 3.600 m.

Bereikbaarheid:
Ngorongoro Krater ligt  190 km ten westen van Arusha.

Activiteiten:
Game drives, Fotografie, Hiking (Conservation Area)

Beste reistijd:
Het hele jaar.

<< Terug