Home
"

Bestemmingen | Oldoinyo Lengai + Lake Natron"Oldoinyo Le Ngai" is een Maasai term en betekent "Berg van God". Deze berg is de enige actieve vulkaan in Oost-Afrika. Vulkanische activiteit is al waargenomen van 1883 tot heden. De top van Oldoinyo Le Ngai bereikt een hoogte van ongeveer 2751 meter. Oldoinyo Le Ngai is de heilige berg van de Maasai. De Maasai gaan naar de berg om te bidden en offers aan hun God te brengen . Redenen voor de offers en de aanbiddingen van de berg zijn ziekte, onvruchtbaarheid en andere tegenslagen bv wanneer een persoon zijn vee verliest. Wanneer De Maasai de berg op gaan om te bidden, nemen zij een pik zwart, jong, ooischaap mee. De schapen worden gehouden op een bepaalde plaats op de berg (een droog water gat). Voor het slapen gaan zingen de Maasai liederen ter aanbidding en lof van God. In de ochtend wanneer de Maasai ontwaken zijn de schapen verdwenen zonder een spoor van bv botten of de huid achter te laten.
De Maasai, die de offers brengen wordt niet toegestaan te eten totdat ze de berg verlaten hebben, maar zeggen dat ze wakker worden met een volle maag, gevoed door vlees en melk.
De Maasai geloven dat God op de berg tot hen spreekt en zijn aanwezigheid voelen en horen zij door mysterieuze stemmen, zonder hem te zien. De Maasai geloven dat wanneer een slecht persoon bv. een persoon die hekserij praktiseerd,naar de berg gaat, God hem zal doden.
Een andere reden waarom de Maasai onder de indruk zijn van deze berg is omdat de bodem constant van kleur verandert. Van wit, in grijs, rood, bruin, zwart en zelfs geel (als gevolg van vulkanische activiteit). Oldoinyo Le Ngai is de meest heilige plaats van aanbidding voor de Maasai uit de hele Maasai diaspora in zowel Kenia en Tanzania. De Maasai uit beide landen komen om te bidden en Gods hulp te zoeken bij de berg van God.

De beklimming van de berg vergt ca.4-5 uur en is een middelzware to zware inspanning. De beklimming is heel moeilijk en uitdagend, omdat de berg steil is en klimmers zijn blootgesteld aan de hete zon want er is nauwelijks schaduw.
De beste tijd om de hete piek te beklimmen is zeer vroeg in de ochtend voordat de zon erg warm is .
Een reis naar de berg voert u langs andere bijzondere gebieden zoals Lake Natron. Het meer is een broedplaats voor flamingo's. Er zijn verschillende Maasai Bomas (boerderijen) die kunnen worden bezocht.

De omgeveing vlakbij Mount Gelai, leent zich voor prachtige wandelingen naar de geisers en een spectaculaire waterval.

Over Oldoinyo Lengai:
2751 meter hoge actieve vulkaan.
Ten noorden van Lake Manyara. Op de grens met Kenia.

Bereikbaarheid:
Over een nogal slechte weg per 4x4 drive.

Activiteiten:
De beklimming van de berg.
Lake Natron Flamingo's.
Hiking.

Beste reistijd:
Het hele jaar door, hoewel april en mei rekening moet worden gehouden met zeer slechte wegomstandigheden.

Klik hier voor meer informatie over de Oldoinyo Lengai

<< Terug