Home
"

Oldonyo lengai"Oldoinyo Le Ngai" is de Maasai naam van de berg en betekent "Berg van God". Deze berg is de enige actieve vulkaan in Oost-Afrika. Vulkanische activiteit op de berg is waargenomen vanaf 1883 tot op de dag van vandaag. De Oldoinyo Le Ngai heeft een hoogte van ongeveer 2960 meter. Voor de Maasai heeft de Oldoinyo Le Ngai een speciale betekenis en is het de heilige berg. De Maasai gaan naar de berg om te bidden en offers te brengen aan God. Redenen om naar de berg te trekken zijn ziekten, onvruchtbaarheid en andere tegenslagen. Zoals het verlies van zijn vee. De Maasai gaan dan de berg op om te bidden en schapen te offeren.Deze speciale zwarte schapen worden gehouden op een bepaalde plaats op de berg (een droog water gat) De Maasai zingen voor het slapen gaan, liederen ter aanbidding van God. In de ochtend wanneer de Maasai wakker worden zijn de schapen verdwenen en er zijn zelf geen sporen van bv botten of de huid meer te vinden.

De Maasai, die de offers brengen mogen niet eten totdat ze de berg verlaten hebben, maar zij beweren dat ze wakker worden met een volle maag.. De Maasai geloven dat God tot hen spreekt op de berg en dat ze zijn aanwezigheid voelen en horen. De Maasai geloven dat een slecht persoon bv. een persoon die hekserij practiseerd,niet naar de berg durft te gaan, omdat hij bang is te zullen worden gedood. Een andere reden waarom de Maasai zo onder de indruk van deze berg zijn is omdat de bodem blijft veranderen van de kleur wit, naar grijs, rood, bruin, zwart en zelfs geel (als gevolg van vulkanische activiteit). Een Amerikaanse ontdekkingsreiziger noemde deze berg de "Big Rock Candy Mountain" vanwege de wisselende kleuren. Oldoinyo Le Ngai is de meest heilige plaats van aanbidding voor de Maasai uit de hele Maasai diaspora in zowel Kenia en Tanzania. De Maasai uit beide landen komen om te bidden en Gods interventie te zoeken op de berg van God. De beklimming van de berg vergt een 4-5 uur durende tamelijk grote inspanning. De beklimming is heel moeilijk en uitdagend, omdat de berg steil is en klimmers worden blootgesteld aan de hete zon, omdat er nauwelijks schaduw is .De beste tijd om de hete piekte beklimmen is vroeg in de ochtend voordat de zon op het heetst is.

Een andere reden voor een bezoek aan de berg is Lake Natron! Het meer is een broedplaats voor flamingo's en andere vogels, en er zijn verschillende Maasai Bomas en een spectaculaire waterval waar een prachtige wandeling heen voert.

- 6 Dagen 5 Nachten Routebeschrijving.