Home
"

Bestemmingen | Rubondo Island NP

Rubondo Island is gelegen in de zuidwestelijke hoek van het Victoriameer, werelds tweede grootste meer, een uitgestrekte binnenzee tussen Tanzania, Oeganda en Kenia. Met negen kleinere eilanden onder haar vleugels is Rubond een beschermde vis broedplaats. Z Tilapia`s vormen het voornaamste voedsel van de Yellow-Spotted Otters die stoeien in de rotsachtige baaien van het eiland, terwijl de roofzuchtige Nijlbaars, sommige meer dan 100kg zwaar, voor recreatieve wedstrijd vissers uit de wereld een grote uitdaging vormen.
Rubondo is meer dan een water wonderland. Verlaten zandstranden genesteld aan de jungle rand, waar de gevlekte Bosbok stil door een doolhof van tamarinde bomen, wilde palmen, vijgen en esdoorns wandelt. De Sitatoenga, elders de meest schuwe van de antilopen, is opmerkelijk gemakkelijk te observeren niet alleen in de papyrus moerassen, maar ook in de wouden. Vogels zijn overal te spotten.

Paren van Afrikaanse grijze papegaaien - uitgezet op het eiland nadat ze werden gevangen en verkocht door illegale exporteurs - schreeuwen in komische tweedracht woedend tussen de bomen. De azure schittering van een Malachiet ijsvogel die, laag op het riet zittend, concurreert in schoonheid met de glamoureuze, vloeiende staart van een Paradise Flycatcher. Reigers, Ooievaars en Lepelaars aangevuld met duizenden Euraziatische migranten tijdens de noordelijke winter bevolken het meer.

Wilde Jasmijn, 40 verschillende orchidee├źn en een palet van zoete, ondefinieerbare geuren afkomstig uit het bos doen je duizelen. Negentig procent van het park is regen woud, de rest varieert van open grasland naar oevers begroeid met papyrus bedden.

Een aantal inheemse zoogdieren - Nijlpaard, Meerkatten, Genet en Mongoose - delen hun beschermde habitat met geïntroduceerde soorten zoals de Chimpansee, Black and White Colobus, Olifant en Giraffe, die allemaal profiteren van de ontoegankelijkheid van Rubondo island.

Over Rubondo Island Nationaal Park:
Grootte: 240 vierkante km.

Locatie:
Northwest Tanzania, 150 km ten westen van Mwanza.

Bereikbaarheid:
Lijnvluchten van Arusha, Lake Manyara, Serengeti en Mwanza in het hoogseizoen, in het laagseizoen alleen chartervluchten . Met de auto vanuit Mwanza en dan met de ferry.

Activiteiten:
Wandel safari's, excursies per boot, sportvissen, chimpansee tochten, kanotochten.

Beste reistijd:
Droge seizoen, juni- eind augustus.

Wilde bloemen en vlinders:
Regenseizoen november-maart. December-februari beste voor trekvogels.

<< Terug