Home
"

Bestemmingen | Ruaha Nationaal ParkDit is een van de minst toegankelijke parken van Tanzania en als zodanig is het helemaal ongerept en blijft een van de meest opwindende van alle Tanzaniaaanse Parken. Het is bijna zo groot als de Serengeti. De Great Ruaha River vormt de levensader van het gebied, en meandert langs de oostelijke grens. Op het hoogtepunt van de grote regentijd, treedt hij buiten zijn oevers, maar wanneer de droge periode hierop volgt, zijn het alleen de gevormde poelen die overblijven welke van levensbelang zijn voor de enorme aantallen wilde dieren die aangewezen zijn op elke druppel water die nog rest.

Het spektakel start direct vanaf het moment dat het vliegtuig de airstrip bereikt .
Giraffen rennen naast de landingsbaan, een plaatje van alleen benen en een nek,maar vreemd elegant in hun onhandigheid.
Onder een bolvormige Baobab boom, een groep van de 10.000 in Ruaha levende olifanten, welke beschermend een kring vormen rond hun jongen.
Zebras, Antilopen en Wrattenzwijnen.....grazen onverstoord door terwijl het kleine vliegtuig tot stilstand komt.

Een fijn netwerk van wegen volgt de Great Ruaha River en zijn zijrivieren, waar tijdens het droge seizoen, Impala, Waterbok en andere antilopen met gevaar voor hun leven, moeten vechten voor een slokje water.
En het risico is groot: het komt niet alleen van de groepen van, soms meer dan 20 Leeuwen, die heer en meester zijn over de savanne, maar ook de Cheetah op de open uitgestrekte vlakten en het Luipaard dat op de loer ligt op de, door struikgewas begroeide oevers. Deze indrukwekkende aantallen van grote roofdieren wordt vergezeld door beide, gestreepte en gevlekte Hyena, evenals de zeer bedreigde Afrikaanse Wild Dog.
Grant's Gazelle en Kleine Koedoe voelen zich hier in het uiterste zuiden zeer thuis, evenals de Miombo-geassocieerde Sable en Roan Antilope, en ook, één van Oost-Afrika`s grootste populaties Grote Koedoes, het park embleem, waarbij het mannetje zich onderscheidt door de prachtige, op kurkentrekker lijkende horens.
Een checklist van 450 vogels is hier een trekpleister voor vogelaars:

Het geluid van de Crested Barbet, een aantrekkelijke geel-zwarte vogel waarvan de aanhoudende trilling een karakteristiek geluid is in de zuidelijke bus, vindt je hier. Verder leven er in Ruaha ook vele Centraal Tanzaniaanse endemische soorten, zoals de Yellow - Collared Lovebird en Ashy Starling.

Over Ruaha Nationaal Park:
Size: 10,300 sq km, Tanzania's 2nd biggest park.
Location: Central Tanzania, 128km west of Iringa.

Bereikbaarheid:
Lijn- en / of chartervluchten van Dar es Salaam, Selous, Serengeti, Arusha, Iringa en Mbeya. Over de weg: toegang via Iringa van Dar es Salaam (ongeveer 10 uur) via Mikumi of vanuit Arusha via Dodoma.

Activiteiten:
Game drives. Daywalks of wandel-safari door de ongerepte bush. Ruines uit de steentijd in Isimila, in de buurt Iringa,( 120 km afstand,) één van de meest belangrijke historische plaatsen van Afrika.

Beste reistijd:
Voor roofdieren en grote zoogdieren, het droge seizoen (half mei-december)Voor birdwatching en voor weelderige landschappen en wilde flora, is het natte seizoen (januari-april) de beste tijd. Het mannetje van de Grote Koedoe is het best te spotten in juni.

<< Terug