Home
"

Bestemmingen | Selous Game ReserveHet grootste wildreservaat in Afrika - 4 keer de grootte van de Serengeti. Het beschikt over een divers landschap van hete vulkanische bronnen, enkele meren en stromen van de Grote Ruaha en Rufiji rivieren. Wandelen is toegestaan (met een gewapende ranger), Met meer dan 350 vogel soorten en 2.000 soorten planten is Selous een waar paradijs op aarde.

Wildlife
Selous is beroemd om zijn Olifanten, Nijlpaarden en Krokodillen. Het park heeft een breed scala aan wild: Buffels - de grootste dichtheid in Afrika; Nyasaland Wildebeest; bonte Wildebeest; Hartebeest, Grote Koedoe, Sable Antilope, Eland, Rietbok; Bosbok, Waterbok, Wrattenzwijn, Zebra's en Giraffen. Ook Leeuw, Luipaard, de Spotted Hyena en Wild dog tref je hier aan ; Cheetahs zijn zeldzaam. Er zijn meer dan 350 soorten vogels en diverse soorten slangen en hagedissen.

Bereikbaarheid:
Charter vluchten vanuit bijna alle andere Nationale Parken en uit Arusha en Dar es Salaam. Met de auto over goede weg van Dar es Salaam en vanuit Iringa.

Activiteiten:
Neem een kabelbaan over Stieglers Gorge (100 meter diep en 100 meter breed), bird watching; Game drives,fotografie; wandelsafari's. Veel Lodges bieden de mogelijkheid om te gaan vissen en om boot safaris te maken op de Great Rufiji River.

Bereikbaarheid
Het hele jaar door maar 4 weel drive vereist.

<< Terug