Home
"

Bestemmingen | Saadani National Park

Saadani National Park is gelegen aan de noord-oostkust, ongeveer 70 km ten noorden van Bagamoyo en 100 km ten zuiden van Tanga. Het park heeft in 2003 de status van National Park gekregen en is het enige wildpark waar “the Bush meets the Beach”.

Er is op game drives en wandelingen, een verrassend aantal verschillende grazers en primaten te zien waaronder Giraffe, Buffalo, Warthog, Waterbok, Reedbok, Hartebeest, Wildebeest, Red Duiker, Greater Kudu, Eland, Sable Antelope, Yellow Baboon and Vervet Monkey.

Kuddes van 30 Olifanten worden regelmatig gespot en enkele groepen Leeuwen zijn permanente bewoners samen met Luipaard, Spotted Hyena en Black-Backed Jackal. Boot tochten over de Wami River, met zijn met mangrove bedekte oevers, laten u kennis maken met Nijlpaarden, Krokodillen en selectiie van watervogels, waaronder de Mangrove Kingfisher en Lesser Flamingo, terwijl de stranden het broedgebied zijn van de laatste grote Groene Schildpad op het vaste land van Tanzania.

Over Saadani National Park:
Grootte: 1,100 km2 Ligging: aan de noord kust, ongeveer 100km northwest of Dar es Salaam en een zelfde afstand tot de haven van Tanga.

Bereikbarheid:
Chartervluchten van Zanzibar of Dar es Salaam of Arusha. Per Auto:Vanuit Dar es Salaam en Arusha; volg de asfaltweg naar Moshi 160km, dan 60km richting Tanga en Pangani (ferry). Na hevige regen: alleen 4x4

Activiteiten:
Game drives en wandelingen met gids, boottrips, zwemmen, bezoek aan het vissersdorp Saadani, wat in het National Park ligt en waar zich vele ruines bevinden uit de 19de eeuw, toen dit nog een belangrijke handelspost was.

Beste reistijd:
Het hele jaar door, maar wegen zijn soms onbegaanbaar in de regentijd gedurende april en mei. De beste tijd voor game viewing is januari en februari en van juni tot september.

<< Terug