Home
"

Bestemmingen | Tarangire Nationaal Park


Tarangire National Park ligt op slechts 1½ uur rijden van Arusha en is vernoemd naar de rivier die het hele jaar door, door het park stroomt en van essentieel belang is voor het wild gedurende het droge seizoen. Één van de meest opvallende dingen zijn de enorme Baobab bomen die oprijzen uit het gras direct na de entree van het park.
Het park is het meest bekend om zijn enorme kuddes olifanten. Grote groepen komen samen langs de rivier en het is niet ongebruikelijk om kuddes van 100 of meer dieren bijeen te zien, terwijl Wildebeest, Zebra, Buffalo, Impala, Hartebeest Eland in grote menigten, de soms bijna droge rivierbedding, bevolken.
De altijd groene moerassen, bieden het hele jaar door een onderkomen aan ongeveer 550 soorten broed vogels, de meeste soorten in één habitat in de gehele wereld.

Op de meer droge gronden vindt u de Kori Bustard, de zwaarste, vliegende vogel, en de Struisvogel,'s werelds grootste vogel. Het kalkoenachtige geluid van de prachtige zwart met rode Ground Hornbird hoort u overal in het park en veel vogel-liefhebbers proberen hier een glimp op te vangen van de kleurrijke Yellow-Collared Lovebird, de Rufous-tailed Weaver en de Ashy Starling - alle endemisch voor de droge savanne van noord-centraal Tanzania.
De rode termietenheuvels worden vaak bezocht door kolonies; vertederende, grappige Dwerg Mongooses.

Over Tarangire National Park:
Grootte: 2.600 vierkante kilometer.
Locatie: 118 km ten zuidwesten van Arusha.

Bereikbaarheid:
Ongeveer anderhalf uur rijden van Arusha of drie kwartier vanaf Lake Manyara.
Chartervluchten vanaf Arusha en de Serengeti.

Activiteiten:
Game drives. Wandel safari's met lokale gids. Dagtochten naar Maasai boma, uitstapjes naar de honderden oude rotstekeningen in de buurt van Kolo, op de weg naar Dodoma.

Beste reistijd:
Het hele jaar

<< Terug