Home
"

Bestemmingen | Udzungwa Mountains NPUdzungwa Mountains National Park is gelegen in één van de meest wilde gebieden van het land is heel bijzonder in zijn soort. De 1000 km² die het park omvat, bestaat uit schilderachtige bergen en bossen die een thuis vormen voor enkele diersoorten die nergens anders op aarde voorkomen.

Zes soorten primaten, waaronder de zeldzame Iringa Rode Colobus Monkey en de gekuifde Sange Mangabey Monkey komen hier voor. Het park heeft ook de Olifant, Buffel, Luipaard op zijn lijstje staan en heeft een enorm rijk vogel leven. Udzungwa heeft de grootste en meest gevarieerde biotoop in een keten van een tiental grote beboste bergen die majestueus oprijzen uit de vlakke kust van Oost-Tanzania. Het gehele gebied is bekend als de Eastern Arc Mountains, en deze archipel van geïsoleerde massieven, wordt wel de Afrikaanse Galapagos genoemd vanwege haar schat aan inheemse planten en dieren.

Udzungwa is een magneet voor wandelaars. Een uitstekend netwerk van bospaden omvat de populaire halve dag wandeling naar de Sanje Waterval, welke 170 meter neer stort en een mistige spray achter laat in de beboste vallei beneden.
De meer uitdagende 3 dagen/2 nachten durende Mwanihana Trail, welke leidt naar de hoogvlakte, met een panoramisch uitzicht over de omliggende suikerplantages.

Ornithologen worden aangetrokken tot Udzungwa door meer dan 400 vogel soorten; van de mooie Green-headed Oriole tot meer dan een dozijn Eastern Arc, endemische soorten.

Over Udzungwa Mountains National Park
Grootte: 1.990 km2
Vijf uur (350 km) van Dar es Salaam, 65 km ten zuidwesten van Mikumi.

Bereikbaarheid:
Gemakkelijk bereikbaar over de geasfalteerde weg van Dar es Salaam of Mikumi National Park.

Activiteiten:
Camping safari's. Wandelen (van een twee uur durende wandeling tot meerdaagse trektochten) . Goed te combineren met Mikumi National Park of op weg naar Ruaha.

Beste reistijd:
Mogelijke het hele jaar door, hoewel minder goed begaanbaar in het regenseizoen. Het droge seizoen van van juni-oktober is de beste tijd, maar wees altijd voorbereid op regenbuien gedurende het hele jaar.

<< Terug